onsdag den 4. januar 2017

SPENDING NEW YEARS EVE ALONE


Jeg håber, at I alle sammen er kommet ovenpå efter både jule og nytår, det er jeg ved at være. Trods at december ikke gik som planlagt, med min oldemor der gik bort og min ekskæreste der fik en ny kæreste, så kom jeg igennem på den anden side, selvom juleglæden var langt væk.

I år var jeg ikke blevet inviteret til nogle nytårsarrangementer eller havde, for den sags skyld, heller ikke opsøgt nogen og det har jeg egentlig haft det OK med. Det var selvfølgelig træls, men jeg accepterede situationen og så lidt lyst på det i stedet. Jeg ville ikke have tømmermænd, jeg kom ikke til en eller anden nederen og skuffende fest og jeg skulle ikke tænke på, at jeg nok ikke ville få et kys, når klokken slog 12. Derudover havde jeg også planlagt, at jeg skulle op at træne den 1. januar, for der ville ingen mennesker være og så var jeg endelig kommet i gang igen efter måske et års pause.

Jeg lagde mig dog syg over julen og hurtig blev alt min optimisme forvandlet enormt pessimisme og ensomhed. Så dagen rundede og jeg handlede ind til lidt lækkert mad og en helveds masse slik, så jeg havde, hvad jeg skulle bruge for at komme gennem aftenen. Jeg har dog aldrig prøvet noget så sørgeligt, som at sidde der alene på denne "store" og opblæste dag. Den eneste person jeg snakkede med, var personen i kassen i Meny og jeg kunne følge med i alle mine venner og bekendtes diverse sociale medier og det hjalp bestemt ikke på humøret.

Da klokken slog 12 og jeg stod og kiggede ud over København fra min altan, kunne mit hjerte ikke længere. Nu stod jeg her i 2017 helt palle alene. Sidste nytår havde virkelig heller ikke været en succes, da 2 drenge svinede mig til og at den ene fik jeg til at græde. Dog var det her 100 gange værre, for jeg var hele alene. Jeg knækkede sgu sammen og klyngede mig til Archimedes, som var med mig den aften, men som ikke helt tæller for selskab. Så aftenen gik med at kværne chokolade, spille computer og se en masse film i TV. Jeg var dog heldig at ingen af mine naboer holdt fest, så det var til at holde ud.

Men nu står jeg på den anden siden af 2016 og jeg er lettet. Lettet over at jeg nu kan lægge de sidste 12 måneder bag mig og se fremad. Nu har jeg 365 nye muligheder for at vende mit liv til det bedre og optimismen er på vej tilbage op i mig. Jeg har også gjort mig en erfaring ved at holde nytår alene, for jeg er klar over nu, at det er bedre at være sammen med mennesker du elsker til en eller anden skod fest, end at være alene og se dine kære have det sjovt uden dig.

Så hvis du kender nogen, som til næste år ikke har nogle af være sammen med, så ræk hånden ud. Det vil jeg helt sikkert gøre fremover, for det er en forfærdelig ensom situation at være i. Jeg ved godt, at jeg havde venner der spurgte, efter at jeg havde fortalt, at jeg skulle være alene, men en pity-invite var heller ikke en succes for mig. Næste år må jeg bare gøre situationen bedre og ved nu, at det ikke er det være at være alene. Jeg har kastet mig ud i det nye år og har allerede en masse forsæt, som I nok skal høre om!

Hvordan kom I ind i det nye år?

3 kommentarer :

 1. Hej! Jeg læser med fra tid til anden. Ofte bliver jeg rørt af dine mere eftertænksomme indlæg, og ligesom dig kæmper jeg indimellem med mit sind. Jeg bor også i København, så hvis du har lyst til en kop kaffe eller en gåtur med en fremmed, så er jeg frisk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sofie, men det lyder faktisk som en rigtig hyggelig og god idé <3

   Slet
 2. Hey! Godt at se, at du er tilbage på bloggen, så er jeg jo alligevel ret glad for, at jeg skrev! Hellere ét godt indlæg fra dig end 20 halvhjertet fra andre (ja, jeg sagde det):) Har efterhånden fulgt med herinde i et par nu, og jeg er ked af, at livet ofte er en kamp for dig. Jeg håber sgu, at 2017 bliver dit år! Og jeg er sikker på, at du nok skal finde en, der kan rumme dig. Lige præcis som du er. Du undervurderer dig selv, Amalie! <3

  SvarSlet