søndag den 18. december 2016

THIS PAST YEAR

Jeg begriber nærmest ikke, hvor hurtigt dette år er gået - trods når jeg kigger tilbage, så er det jo sket så latterligt meget. Jeg begriber heller ikke, hvor lang tid siden det er, at jeg har skrevet herinde, trods siden her har været i mine tanker ofte.

En trofast læser kommenterede forleden dag, om bloggen her ville består og min første tanke var uden tvivl; ja. Jeg elsker at have et sted, hvor jeg, for det første, kan ventilere, men også et sted, hvor jeg kan dele kreative projekter, billeder og alt muligt andet. Jeg synes ikke forfærdelig meget om at dele mine ting på facebook, da de fleste af mine venner nok ikke gider at se/høre på det. Så det her forum har de perfekte rammer - man kan kigge ind hvis man har lyst, men der er ingen tvang. Så siden her vil består, for jeg har så meget på hjerte, som jeg gerne vil dele. Jeg har nedprioriteret både siden her og min dagbog det sidste års tid, eller nærmest siden at jeg flyttede til København for 2 1/2 år siden - så for mig kræver det bare, at jeg tager nogle timer ud af kalenderen hver uge og giver mig selv tid til at fordybe mig i netop dét her.

Siden her poppede op for efterhånden mange år siden og bloguniverset har ændret sig meget gennem de sidste par år. Der er mange, der ikke gider at følge med mere, da det efterhånden handler meget om sponsorerede indlæg og "mig-mig-mig" og for mig, hvis nogle hører at jeg har en blog, bliver jeg lidt flov. Jeg ved ikke helt hvorfor, men det er nok fordi, at det startede som en teenage-ting for mig og sådan ser jeg det måske nok stadig? Jeg har det underligt med at blive ved, men jeg har heller ikke lyst til at give slip på det.

For mig ses om blog også som en stor mulighed. En mulighed for at dele min tanker, kreativitet og projekter. En mulighed for at blive opdaget og række ud. Derfor vil jeg heller ikke give slip på det, for man kan nå langt. Jeg aner virkelig ikke, hvad jeg vil med mit liv, men siden her kan måske hjælpe mig på vej i den rigtige retning.


Nu er det december og der er snart gået endnu et år og jeg fatter ikke hvor meget, der er sket.

Sidst at jeg tjekkede ind her, havde jeg fået en kæreste. Ham og jeg er ikke sammen mere og det varede ikke længere end måske 4 måneder. Jeg skyndte mig ind i forholdet, da jeg virkelig havde savnet nærvær og tryghed og pludselig, følte jeg mig ikke så ensom længere. Det gik dog ikke, trods at vi havde det sjovt sammen, var vi et dårligt match. Han havde svært ved at sætte sig ind i min psykiske situation og så havde vi meget forskellige prioriteringer i livet, så efter min eksamen på KEA, var det hurtigt slut. Det sluttede desværre ikke så godt, men vi er begge kommet videre, men det har dog efterladt ar på mig. Siden at jeg mødte ham, har jeg ikke rigtig kunne få gang i mine gode rutiner og jeg sidder ligesom bare fast i en rille, som jeg ikke lige ved, hvordan jeg skal komme ud af.

Han fortalte mig, da vi gik fra hinanden, at jeg var mere besværlig, end han regnede med. Jeg ved, at han ikke mente det, som det lyder, men den sætning har virkelig siddet fast i mig - som om at jeg virkelig er umulig at omgås. Jeg ved, at jeg nok ikke er nem, men jeg er da lang mere spændende end de fleste, da jeg har en del selvindsigt og har grublet over livets mange mysterier i mange år. Fred være med det.

2016 så fantastisk ud, da vi fandt hinanden og det var på en måde rart at opleve lidt kærlighed i mit liv igen, trods det fejlede hurtigt. Forholdet efterlod mig helt klart dårligere stillet end jeg var forinden, men jeg ved, at jeg hjalp ham med nogle ting og det ser jeg som et positivt outcome af vores tid sammen.

Trods min mislykkedes kærlighed er det også sket nogle helt vilde ting i 2016. I sommers blev jeg færdiguddannet multimediedesigner på KEA, hvilket virkelig var en lettelse. Jeg kæmpede virkelig med mine relationer på KEA, så at være ude af det, er helt fantastisk og virkelig en lettelse. Jeg fatter nærmest ikke, hvor hurtigt de 2 år gik og hvor mange mennesker, som jeg nåede at møde.

Dog var det ikke det største. I foråret søgte jeg ind på Danmarks Medie- og Journalist højskole på deres grafisk design linje. Det er nok den bedste skole inde for dens felt i Danmark og kun 20 personer kommer ind om året, så jeg havde små chancer. Trods at jeg var lige ved at droppe den første optagelsesprøve, fik jeg afleveret den lige før deadline og var så i en venteposition. Noget tid efter fik jeg at vide, at jeg var kommet videre til den næste optagelsesprøve på skolen, som ville vare over 2 dage. Så i starten af maj, midt i det sidste projekt på KEA, tog jeg til optagelsesprøve på skolen sammen med 60 andre elever. Det var nogle nervepirrende dage og alle omkring en kunne sidde og kigge på ens ting. Jeg kom dog igennem det og blot nogle få uger efter, fik jeg mailen. Mailen om optagelse.

Jeg var på arbejde i Paper Collective, da den kom og jeg opdagede den faktisk først efter nogle få timer efter, at den var kommet. Mit hjerte bankede vildt hurtigt og da jeg læste mailen, fattede jeg ikke mine egne øjne. Jeg var fandeme kommet ind og så endda i første huk! Det er meget normalt, at man ikke klarer den første gang, så det var virkelig vildt. Min første reaktion var at grine og græde på sammen tid og så løb jeg op til mine chefer, stortudede og ringede til mine forældre med det samme. Det var så stort man. Jeg fatter det stadigvæk ikke, trods for at jeg har gået på skolen siden september.

Så nu har jeg allerede gået på skolen i et helt semester og hold nu kæft, hvor det er hårdt. Der er nye projekter hver uge, latterligt lange dage, ens kreativitet bliver presset konstant og jeg er omringet af meget dygtige mennesker. Med mit lave selvværd er det virkelig hårdt for mig psykisk at være omkring så dygtige folk hele tiden, da jeg ser meget dårligt på mig selv - men herre Gud, som vores lærere siger, "vi er eliten" og ja, det er vi! Jeg har har allerede lært SÅ meget og kan ikke vente med at lære mere. Jeg kæmper dog meget med at finde min egen stil, men håber lidt at den kommer i takt med, at jeg når længere i mit skole forløb. Jeg har stadig 2 1/2 år til at finde ud af det heldigvis.

Trods at jeg er kommet ind på drømmeuddannelsen, ved jeg virkelig ikke, hvad jeg skal med mit liv. Jeg har ikke været ude at rejse overhovedet, som mange i min omgangskreds og hvad skal der ske, når jeg er uddannet grafisk designer? Damn... Jeg må se, hvad tiden byder sig.


Andre ting i 2016 har været... at mine forældre har solgt mit barndomshjem og købte verdens lækreste hus, som jeg slet ikke kan vente med at bo halvt i, jeg har boet sammen med Archimedes i over ét år, jeg er fyldt 22, jeg har mødt 2 fantastiske piger i min klasse på skolen og fået en fantastisk veninde gennem Instagram, jeg har taget 10 kilo på, hvilket virkelig er noget møg, men det må der laves om på i 2017, jeg er blevet meget tættere på min bror gennem de sidste par måneder, jeg har kun fået lavet én sølle tatovering i år, jeg er stoppet i Paper Collective og jeg er snart færdig med mit engangskameraprojekt og sikkert også mange andre ting.

Shit et år. Jeg har været psykisk ustabil det meste af året, men det er virkelig sket nogle store positive ting, det er helt vild. Trods det meste eksterne har fungeret rigtig godt, har jeg virkelig kæmpe med mine indre dæmoner - men jeg er optimistisk for 2017. Det er bare fået op for mig, at jeg skal elske/hjælpe mig selv, før at jeg kan lukke andre ind. I just gotta keep trying.


1 kommentar :

  1. Jeg har fulgt lidt med på din blog i en del år nu faktisk. Jeg 'tjekker ind' en gang i mellem for at se hvordan det går. Af en eller anden grund er jeg blevet ved med at følge med, siden dengang blogger trenden startede. Jeg tror det er fordi jeg meget godt kan identificere mig med din kreative tankegang, den minder meget om min. Forskellen er bare, at jeg aldrig rigtig satsede på mine kreative evner. Jeg endte 'bare' på universitetet. Så kæmpe meget respekt til dig for at satse så stort på det kreative! Det havde jeg ikke modet til. Du er sej! :)
    Kh Marie

    SvarSlet