mandag den 7. juli 2014

ANOTHER GREAT GUY - S!VAS


Jeg er blevet fanget af endnu en dansk, mandlig, ung kunstner. S!vas. Jeg har tidligere ikke hørt så meget af hans musik, men nu er han blevet en del af min "dansk rap" spilleliste på spotify, sammen med de gode gamle, Specktors, Ukendt kunstner, Karl William, Jonas For Fanden og Topgun. Ud over at manden er ganske smuk, så har han bare fanget den danske ungdom, og ikke mindst med hans #dauda hit. Og hans fremtid ser lys ud.

S!vas er i denne måned forsiden af Soundvenue og jeg er meget imponeret over ham. Jeg har aldrig studset mere over hans baggrund eller hans person, men har bare langt mærke til hans spøjse tekster og mumlende udtalen. Men det er lidt fedt, den måde som ham har åbnet dørene mellem muslimer og kristne(og eller andre danskere). Artikelen er godt udformet, hvor man får et indblik i hans tankegang og hans univers. Jeg har tidligere bare syntes, at hans musik var lidt sløset og bare lidt for sjov, men det handler jo mere end det. Sivas har altid følt sig hold udenfor i det danske samfund og har prøvet at skjule hans baggrund bag fine ord i nogle af hans tidligere produktioner, men nu virker det som om, at han har fundet ud af, hvad han står får, han vil ikke gemme sig mere. Efter Sivas fik sin datter, så tog det hele fart for ham. Han begyndte at drømme stort og det hele går bare #dauda.

Jeg har hørt hans sange de sidste par dage og bliver bare lidt mere forelsket i dem hver gang. De er lidt sjove, hvor han bruger ord fra hans nationalsprog, slang og det giver sangene en vis form for karakter, da hans lyd, stemme og rytmer bare er hans helt egen. I starten synes jeg dog, at det hele var sådan noget drenge-røvs-halløj, men efter at jeg har læst den her glimrende artikel, har jeg fundet en ny side af ham. Sangen "tonede ruder" handler jo ikke kun om at spille smart med solbriller, men om at holde en facade. Det havde jeg ikke troet om ham, en det gemmer sig noget indenunder de sjove og simple tekster.

Som I nok kan fornemme, så er jeg meget positivt overrasket. Han er jo langt fra Julias Moon og Karl William, men hold nu op hvor har vi mange dygtige mænd i Danmark for tiden, og det er lidt til alle genre. Sivas laver sjov, simpel og ørehængende musik, som samler muslimer og kristne, og det har jeg stor respekt for. Tidligere i sin karriere lavede Sivas nogle dybe, melankolske sange, men det blev simpelthen for hårdt for ham, så projektet blev droppet. Men efter min mening, er det efter sådanne sorte og triste perioder, at man får et gennembrud og det gjorde han også. Han har lige modtaget 6 stjerner af Soundvenue for hans optræden på Roskilde Festival, så han har tydeligvis styr på, hvad han laver.

Hvis man interesserer sig en smule for den danske rap scene, så synes jeg helt sikkert, at man skal læse artikelen igennem, jeg har hvertfald fået et nyt syn på ham, så det hele ikke er solbriller, biler, penge og sjov og ballade. Artiklen er også bare rigtig godt udformet og skrevet - Jeg er vild med den måde, at Soundvenue interviewer artisterne på, det er som om, at de følger dem på en normal dag og de har dokumenteret oplevelsen og samtalen, og det er jeg vild med. Det er meget personligt og afslappet og det er nærmest som om, at en lille historie bliver udfoldet. Og så er billederne også rigtig fine - Soundvenue gør det fandeme godt.

Follow on Bloglovin' and Facebook

Ingen kommentarer :

Send en kommentar