tirsdag den 22. april 2014

ÅRETS PRESSEFOTOGRAF: JOACHIM ADRIAN MIKKELSEN

"Student: Hele Elifs familie er der. De har roser med. Champagne og cola. Flag. Og så har de huen, der forsigtigt bliver pakket ud af æsken. Elifs far, ¬Mehmet Kart, tripper nervøst udenfor eksamensdøren. Tjekker uret. Og så lige pludselig går døren op. Syv i oldtidskundskab. Elif kaster sig i sin fars arme. Langsomt og stolt sætter han huen på hendes hoved. Elif var en del af omkring 46000 unge, der i år sprang ud som studenter. Det er den største årgang nogensinde."

Jeg elsker det her billede, der er taget af Joachim Adrian Mikkelsen og nu skal jeg fortælle jer hvorfor. Den unge kvinde på billedet er en af mine aller kæreste og bedste veninder. Elif. Jeg stod faktisk lige ved siden af, da dette billede blev taget. Som I nok ved, så blev jeg student her i sommers og dagen før, blev min gode veninde Elif og jeg skulle selvfølgelig se hende på sin hue på. Hun var så nervøs og jeg kan egentlig godt huske, at fotografen spurgte, om han måtte tage billeder af hendes forløb efter eksamen. Jeg fik sådan tårer i øjene, da hun kom ud og fik sin hue på. Det er så rørende. Så meget glæde, kærlighed, frihed og lettelse.

Jeg var sammen med hendes i går, hvor hun fortalte mig om dette billede og det undrer mig egentlig, at jeg ikke er stødt på det. Året pressefotograf 2013 var nemlig ham, som har taget billedet - Joachim Adrian Mikkelsen, han er virkelig dygtig altså. Billedet er en af dem, som gjorde at han vandt. Et virkelig godt stykke arbejde. Jeg synes bare, at jeg ville dele det med jer, da det vækker mange minder og gode følelser. Jeg får tårer i øjene hver gang, at jeg læser teksten til billedet. Så fint.

Follow on Bloglovin' and Facebook

4 kommentarer :

 1. Wauw! Glæder mig til at det forhåbentligt bliver mig til sommer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå! Det bliver fantastisk.

   Slet
 2. Det er virkelig fint det billede, og åh, hvor minder det mig altså også om i sommers! Jeg kan stadig mærke alle de følelser i dag, der sad i mig dengang, lige da jeg kom ud fra eksamenslokalet og fik huen på. Ret mærkeligt at de stadig er så tydelige, selvom det næsten er et helt år siden. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror aldrig helt, at man glemme følelsen. Den kæmpe lettelse det nu engang var. Det var fantastisk, ikke mindre.

   Slet