fredag den 28. februar 2014

WHEN IT'S ALL OVER


Jeg synes personligt, at noget af det hårdeste jeg har gjort, har været at stoppe med at gå i skole. Det lyder måske mærkeligt, men jeg synes det har været svært, ikke at have den slags hverdag mere, for man har trods alt i omkring 13 år været tvunget ind i en form for socialt sammenhold, om det så er folkeskolen, ungdomsuddannelse og sågar børnehave og så videre, men når man går ud af gymnasiet, så er det bare slut. Der er ingen lærere, der siger, hvad du skal gøre og ingen vejleder dig mere. Især i sådan en by som Næstved, for folk flytter væk og starter på deres egen nye fremtid, men nu hvor jeg har valgt at holde et sabbatår, har man bare været overladet til sig selv og man kan godt være lidt alene. Jeg var så heldig, at jeg allerede havde arbejde og blot fik flere timer. Jeg var så endnu mere heldig, da mit arbejde tilbød mig en fuldtidsstilling. Så det er faktisk, hvad jeg laver nu og har lavet siden efteråret og jeg har simpelthen udviklet mig så meget. Jeg arbejder fuldtid i H&M i Næstved Storcenter, hvor jeg er ansvarlig for nogle af Divided afdelingerne og er en del af teamet derude og jeg elsker det virkelig. Jeg er også blevet tidbudt at uddanne mig i H&M, så jeg kan få højere stillinger og det er da også fristende, men mit hjerte vil noget andet. Jeg har ikke tænkt mig at stå i tøjbutik resten af mit liv.

Det er jo altid svært at vide, hvad man egentlig vil med sit liv, da der simpelthen er så mange(og nogle gange for mange) muligheder. Det kan være overskueligt og man kan være bange for at vælge forkert, det har jeg hvertfald været. Først ville jeg være fotograf og ville læse på KTS, men de sidste halve års tid, har alt motivation og inspiration omkring fotografi som erhverv langsomt forsvundet. Jeg er stadig betaget af fotografi og nyder det stadig, tro mig, men jeg ved godt, at jeg ikke er dygtig nok til at kunne leve af det og jeg er ikke dedikeret nok. Så den tanke har jeg fuldstændig droppet. Jeg vil nok altid tage billeder, men nok mere til mit eget behov, men jeg vil ikke sige nej til at skyde nogle billeder, hvis muligheden byder sig. Jeg vil også rigtig gerne skyde streetstyle fotografi, når jeg en dag flytter til storbyen, så det må jeg bare kaste mig ud i - Det tror jeg sagtens, at jeg kunne få til at fungere. Jeg synes selv, at mit fotografi hele tiden udvikler sig.

Nu har jeg så endelig fundet noget, som jeg gerne vil. Jeg har ellers på det sidste kigget på højskoler, både her og i udlandet, og så har jeg kigget på nogle af KTS's uddannelser, såsom grafisk trykker og så videre, men så var der nogen, der fik nævnt uddannelsen som multimediedesigner. Først var jeg ikke specielt begejstret, men så gik jeg ind og læste om det på KEA og jeg var rimelig hooket. I onsdags havde KEA så åbent hus, så jeg var inde og se skolen, menneskerne og lærerne. Jeg fik snakket med nogle undervisere og fik besvaret mine spørgsmål, så nu har jeg taget en beslutning. Jeg søger ind på KEA her til sommer og satser på at komme ind. Nu handler det så også om at finde en bolig i København. Jeg bliver helt høj af tanken. Det hele er så spændende og jeg glæder mig sådan til at komme til storbyen og starte på det liv, som jeg har ventet på så længe. KEA's multimediedesigner udddannelse tager kun 2 år, men man kan læse videre derinde på mange forskellige linjer og den overbygning er jeg helt vild med. Så jeg er slet ikke låst fast på noget ved at læse det. Jeg kommer stadig til at beskæftige mig meget med kommunikation, hjemmesider, design, video, billeder og meget andet og man kan jo vælge at fokusere på det kreative og kunstneriske, frem for det tekniske. Men jeg må se, hvordan det hele udspiller sig. Jeg glæder mig hvertfald super meget til det hele.

Det er rart at vide, hvad det næste trin er i mit liv. Jeg er færdig med at bo i provinsen, så nu handler det om at blive optaget på KEA, finde et lejlighed i København og få arbejde i en Weekday, Monki eller H&M i København. Arbejdet tror jeg ikke bliver noget problem, da min arbejdsgiver rigtig gerne vil hjælpe mig med at få noget derinde og selv har sagt, at jeg ville være perfekt i Weekday og Monki, så det gør mig bare så glad. Og selvom jeg ikke bliver optaget, vil jeg lige meget hvad gerne til København.

Livet er spændende i disse dage og jeg kan slet ikke vente til, at det hele går i gang.

Follow on Bloglovin' and Facebook

2 kommentarer :

 1. Velkommen til København når dagen kommer.

  Omkring fotografering - mange piger og fyre foretrækker at blive fotograferet af en pige - og da der er flest mandlige fotografer så har du et forspring som du indtil videre kan beholde som fritidsjob.

  Alle dine tanker og planer lyder spændende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak du!

   Og jeg er da glad for, at jeg vil have en fordel!

   Slet