lørdag den 8. februar 2014

NYT NORDISK 2014

Som jeg har teaset for jer optil flere gange, så har jeg været til koncert. Til en hammer fed og smuk koncert med lækre bands og fed bas. Diverse kulturhuse rundt omkring i provinserne har nemlig lavet nogle såkaldte koncerter med nye nordiske bands. Grunden til koncerten først vagte min opmærksomhed, var på grund af det fantatiske danske band, Sekuoia. Jeg hørte bandet spille til en VETO koncert, som opvarmningsband. Jeg var fuldstændig fortryllet og jeg har elsket dem lige siden. Så det var egentlig på grund af dem, at jeg gerne ville til koncerten. Jeg var jo så bare super heldig, at de spillede i Næstved sidste fredag, så jeg tog selvfølgelig afsted. Dog var der ikke et så stort fremmøde, da kulturhusene, ikke har været så gode til reklamere med koncerten, og det er virkelig ærgerligt, da koncerten er helt perfekte til unge mennesker, der elsker elektronisk musik. Den veninde som jeg gerne ville have med til koncerten i Næstved, kunne desværre ikke den dag, så jeg nuppede lige en til koncert i Slagelse. Jeg havde virkelig ikke noget imod at høre musikken igen! Selve koncerten foregår nærmest som en intim koncert. I Næstved var der måske 20 mennesker og i går var der dog lidt flere. Man sidder ved nogle borde med stearinlys og drikker en kold fadøl. Det er bare hammer hyggeligt og så hører man bare noget skøn musik med en tung bad og dejlige toner. Der var fire bands der spillede og jeg vil gennemgå mine oplevelser med dem kronologisk i den rækkefølge de spillede. Alle bands faldt ikke i min smag, men dette er blot et udtryk for min mening om dem, så lige meget, hvad jeg skriver, så synes jeg, at I skal tjekke dem ud. Jeg havde taget mit kamera med i går og fik taget lidt billeder. Dog ville jeg ønske, at jeg havde været tættere på, havde taget et andet objektiv med og kunne have bevæget mig lidt, hvilket jeg nok også kunne, men jeg ville forstyrre de andre koncertdeltagere. Dog ville det have været perfekt til Næstved koncerten, men der havde jeg ikke mit kamera med, bare ærgerligt. De var svært at tage billede, når det var så mørkt og at jeg var så langt væk, men nogle af dem blev OK. Øvelse, øvelse, øvelse!Sea Change er et band bestående af en kvindelig vokal og 2 mandelige musikere. Bandet er fra Norge og spiller nogle fede elektiske beats med hendes fine, fine stemme ind over. Hun har virkelig en smuk stemme og deres musik er ganske glimerende, men de formåede ikke at fange mig på samme måde, som 2 af de andre bands gjorde. Deres sceneshow i Næstved var ikke særlig spændende og rent visuelt er de ikke særligt stærke, men vokalen er helt vildt god. Dog er det ærgeligt at sangerinden "falder" så meget ind i sig selv og ikke er i "kontakt" med publikummet. Deres optræden i Slagelse var dog bedre end da jeg så dem første gang. De har musik liggende på Spotify og det fortjener hvertfald et lyt.Good Moon Deer er et band bestående af to langhårede smukke mænd fra Island. De har kun ét enkelt track på soundcloud og youtube og det er bare hammer ærgerligt, da jeg virkelig er fan. Jeg hørte det ene track inden, at jeg tog til koncerten og jeg vidste allerede på forhånd, at det ville være lige noget for mig. Da der så trådte 2 smukke mænd ud på scenen, blev det jo kun bedre. De spiller sådan noget specielt elektronisk musik tilsat akustiske trommer - Det giver simpelthen sådan en fed effekt. Under deres optræden kører der et diasshow i baggrunden med en masse filmklip, der er klippet så fantastisk sammen, med de mærkeligeste sammensætninger og med sjove og spøjse billeder. Det giver simpelthen sådan en fed effekt, når man sidder og hører musikken. Man lever sig ind i filmen og deres smukke beats og lyde som passer helt perfekt til. Filmen synes jeg virkelig er inspirerende og så enkel og smuk. Deres koncert er en af de koncerter, hvor bandet ikke holder nogle pauser mellem numrene og hvor de bare kører derud af. Det synes jeg, er vildt fed da man bare lever sig fuldstændig ind i det. Tracket jeg har sat ind her i indlægget er det eneste der er udgivet, men de har mange i samme stil, så man må bare vente på, at de kommer ud. De er rimelig nye, men jeg følger dem både på Youtube og Facebook nu, bare så jeg kan holde øje med, hvornår de lægger noget ud igen. Nummeret de har udgivet er en del af den "lange video", som de spiller under deres koncert, så I kan få et billede af, hvordan dias'et er. Det er svært at forklare, men det var bare virkelig fedt. Jeg er hvertfald fuldstændigt solgt og har en af deres billeder på både min telefon og computer, som i kan se her. Jeg er bare så betaget af deres univers. Så gode.Byrta er et band bestående af 4 medlemmer fra Færøerne, som også synger på færøsk. Dette band faldt ikke rigtig i min smag. Faktisk er det nogle meget gode pop numre med nogle fede elektroniske toner, men der var altså lidt for meget MGP over det. Guldkustumer og et alt for overgearet bandmedlem. I Næstved fik de virkelig ikke puplikummet med på den, men i Slagelse gik det faktisk meget godt for dem. Det var lidt akavet det hele i Næstved, da de gik på, da vi også kun var 15-20 mennesker og de så prøvede at få os til at være "med". Men jeg må sige, at de klarede det lidt bedre i går og de skulle også give nogle autografer ud. Man må give dem lidt kredit, for de klarer sig meget godt og har lavet en CD, som lægger på Spotify, men de skal bare arbejde lidt på deres optræden, hvis det stod til mig. Det hele blev lidt for meget og ikke på den gode måde. Men nu skal I ikke tro, at det er ringe eller noget, for de er sgu OK, de var bare ikke lige så fede, som de andre.Sekuoia. Woaw. Jeg er bare så super fan. Bandet består af 3 smukke mænd, der er på vej mod stjernene. De er jo en af VEGA's udvalgte, så da de spillede i Næstved, blev de nødt til at gå på først, da de skulle videre til København for at spille i VEGA. Lille Næstved med 20 deltagere og så VEGA bagefter. Det er noget af en kontrast, men det betød ikke, at de ikke gav den gas. De er altså bare vildt fede. Jeg er så vild med deres musik og kan de flere af deres sange udenad(Ja, der er jo ikke så meget vokal, men i ved, beats og lyde og så videre), men sangene er så meget federe live. Bassen er tung og det er bare så sindssygt fed. Jeg kan ikke sige det nok gange. Hvis Sekuoia nogensinde spiller i nærheden af dig, så synes jeg helt sikkert, at du skal tjekke det ud. De har en masse sange liggende på Spotify, så gå ind og hør deres musik. Det er sådan noget godt, chill-musik, læse-bøger-musik, køre-bil-musik. Det bare mega lækkert. De spillede nogle nye tracks til begge koncerter og jeg glæder mig sådan til, at de også kommer ud, for de var bare vildt fede. Sekuoia er hvertfald en af mine klare favoritter. No doubt.


Generelt synes jeg, at de her "Nyt Nordisk"-koncerter har været en skide godt koncept. Lækker musik og afslappet opstilling og så videre, men jeg synes bare, at det er vildt ærgerligt, at de ikke har "hypet" det lidt mere. Det er synd for kunstnerne, at de ikke var større fremmøde, når de nu er så dygtige. Det var også fedt, at når de andre bands ikke spillede, at de så stod ude sammen med os, og hørte de andre spille. Det var bare så afslappet og uformelt på den fede måde. Nyt Nordisk får hvertfald meget, meget gode anmeldelser af mig. Lige nu er jeg bare helt væk i Sekuoia og Good Moon Deer og skal bare følge dem i deres succes.

Follow on Bloglovin' and Facebook

Ingen kommentarer :

Send en kommentar