lørdag den 30. marts 2013

NORDVEST


Dette indlæg er sponsoreret af Blogmag og Buzzamedia, men holdninger og udtalelser er mine egne.

En af de tematikker der også følge meget i det danske medie, er bandelivet. Bandeskyderier på gaderne, knivstikkeri, slåskampe og generelt bare en masse magtkampe, som også går ud over en masse af de unge i vores senmoderne samfund. Det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan gå inde i København uden at føle frygt for, at der bliver skudt fra en bil eller om ens børn er sikre nede i legepladsen i gården. Bander har og vil altid eksistere. Jeg har en overbevisning om, at unge kommer ind i bandemiljøet, fordi de søger dette stærke fællesskab, som der finde inde i denne kultur, men samtidig er det med livet som indsats.

Jeg synes, at bandemiljøet er utroligt skræmmende, da det er nogle enkelte individer, som sidder og trækker i alle trådene og de kan sørge for, at andre kommer slemt til skade. De besidder så megen magt. Når man først er blevet trukket ind i bandemiljøet, er det ikke lige nemt at komme ud af igen. Man er bundet af sine aftaler og man kan ikke blot vende ryggen til. Rockerne er ikke nogle, som man skal lave sjov med, men jeg synes personligt ikke, at de burde have så meget magt, da de kan få fange nogle af vores samfunds unge mennesker.

Filmen "Nordvest" handler om den attenårige Casper, som blot starter med at tjene lidt penge på at begå indbryd i sit lokalområde. Han bliver tiltrukket af rockeren Bjørn, som åbner en hel ny verden for ham. En verden med nye muligheder og nye bekendtskaber, men hurtigt bliver Casper trukket ind i verden, som ligger langt fra hans normale. Han bliver fanget i store magtkampe og bliver en brik i et større puslespil.

"Nordvest" er en film, som jeg glæder mig rigtig meget til at se. Jeg vil gerne vide mere om dette miljø og jeg er ikke på, at "Nordvest" vil give mig et godt overblik over hvilke konsekvenser, sådanne miljøet kan have for individer. Filmen har premiere d. 18. april og jeg vil råde jer til at se dem, for det ved jeg, at jeg skal.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar