søndag den 16. december 2012

2012 - ÅRET DER GIK

Her er mit år i kronologisk rækkefølge.
PhotobucketPhotobucket
Januar var en kold og trist måned, men jeg var forelsket. Januar var første gang, at jeg bevægede mig ud i den skov, som jeg elsker så højt i dag og hvor jeg tilbragte meget af min sommer. I Januar var mit hår endelig ved at blive langt igen, men det kede mig, så det var dér, at jeg farvede ombre i mit hår for første gang.PhotobucketPhotobucketPhotobucket
I februar lavede jeg mit første shoot med Helena og jeg kan huske, at jeg var meget stolt. I februar fik jeg mine elskede creepers. Jeg kan huske, at jeg længe har villet have creepers og nu havde jeg endelig et par. D e var røv dyre, men jeg var så glad for dem. Jeg kan huske den dag, jeg fik dem. Det var den dag der var gymnasiefest og jeg kan huske, at jeg fik så meget ros for dem. I februar begyndte jeg også at lege lidt mere med redigering af billeder.Photobucket
Marts er ikke en måned, som jeg har særlig mange billeder fra. Det var den måned, at jeg fik udvekslingselev måde fra Frankrig og Italien. På billedet er en meget ked af det Amalie med en rigtig sød frankmand, som hed Mégane. 2 dage efter at hun var kommet, mistede jeg min kæreste. Ud af det blå. Jeg har aldrig grædt så meget i hele mit liv og jeg har aldrig haft det så dårligt før. I de 2 uger vi havde udvekslingselever måtte jeg holde en konstant facade for dem, da jeg selvfølgelig ville give dem et godt ophold i Danmark. Jeg har aldrig oplevet noget ligende. Det var ubeskriveligt. De var kærestesorger, som varede i mange måneder og som stadig plager mig, da jeg aldrig fik det afsluttet og det får jeg nok heller aldrig. Dette brud ødelagde mit år. Jeg havde så store forventninger til 2012, men de blev slået til jorden. 2 uger efter bruddet, var de meningen at vi skulle have været til Gran Canaria. Om jeg havde det nederen dér? Pretty much. Og dette brud er grunden til den nedtrykte sindsstemning på bloggen, men hey? Kan I ikke mærke, at jeg har det bare lidt bedre?PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
I april var jeg så velsignet, at vores lille søde chihuahua fik hvalpe. Hun fødte 2 skønne hvalpe, men det var kun den ene der overlevede og hende kaldte vi Thilde. Hun var den sødeste hun, jeg nogensinde har set og jeg savner hende. Man har mange fordomme omkring chihuahuaer, men døm dem ikke, før du selv har en. De er så nemme at passe, så kærlige, sjove og rigtige skødehunde. De er så fantastiske. I april var jeg også på studietur med min klasse. Vi var på udvekslingstur til en lille by i Italien ved navn Valdobbiadene. Vi besøgte mange fine og smukke steder. Vi besøgte en af mine yndlingsbyer, nemlig Venedig. Det var rart at komme væk fra Danmark efter som, hvad der var sket måneden før. Det var hårdt, men det hjalp. I april fik jeg også endelig lov til at få næsepiercing og jeg har aldrig fortrud det. (Hvis det stod til mig, havde det været septum, men det ville min mor ikke, øv øv). I april begyndte jeg også på at brodere en pude, blot for at få mit hoved væk fra det hele. Jeg nåede faktisk at blive færdig med den, jeg mangler blot at sy den sammen, så jeg kan få mig en hjemmelavet pude, hvor jeg faktisk har broderet mit navn ind i. Uh den bliver fin!PhotobucketPhotobucket
Photobucket
I maj var det der, hvor jeg blev 18. d. 5. maj 2012 blev jeg 18 år. Det var en dag, som jeg havde glædet mig til i lang tid. Grunden for det var, at jeg endelig kunne få tatoveringer. Og jeg fik min aller første kl. 11. d. 5. maj hos The Old Barber Shop. Min mor var selvfølgelig så pinlig, at hun ville have taget et billede af mig og Maria, som lavede den på mig. Dagen før havde jeg selvfølgelig været i byen med min venner, så jeg var rimelig smadret og jeg havde en forfærdelig nat. Jeg havde glædet mig sådan og vi havde det rigtig sjovt. Vi sidder og hygger og snakker på en af de mange pizzariaer og så kigger jeg ud af vinduet: Min eks. Han vidste, at det var min fødseldag og jeg fatter stadig ikke, hvorfor han mødte op. Forklaringen var jo selvfølgelig at det var spontant. Så jeg blev selvfølgelig helt smadret og løb halvt efter den bil, som han gik ind i. Jeg følte mig så ynkelig og på bunden, da min mor hentede mig. Jeg følte, at jeg endelig var kommet lidt op igen, men at jeg så var blevet smadret helt i bund af at se ham. Men min dag efter var dog bedre. En tur til København med min søde familie, god mad og tatovering. Om aftenen kom alle mine yndlingstøser over til fondue, verdi, lagkage og kærlighed. Det var lige, som jeg ville have det - stille og roligt. Maj var også en måned, hvor man ENDELIG kunne begynde at have bare ben igen. Kæft jeg elsker at have bare ben til en sød nederdel og blondesokker. That's life.PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
I juni fik jeg læseferie og jeg havde massere af tid på hænderne. Det resultere i mange skovbesøg og jeg elskede det. Mig, naturen og mit kamera. Jeg tilbragte meget af min tid derude og jeg synes selv, at jeg fik produceret nogle ret flotte billeder. I juni var det også, at jeg fik mit første par Dr. Martens og de er helt klar mine yndlingssko nu. Jeg har dem næsten på hverdag. God, I love them. Juni var en måned, hvor jeg var meget alene, men jeg nød det. Det var, hvad jeg havde brug for. At finde mig selv. Jeg brugte meget af min tid på at læse, cykle, gå ture og ikke mindst: tage billeder.PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Juli stod i sommerferiens navn. Jeg fik mit 35mm objektiv og jeg lærte de grundlæggende funktioner, så jeg kunne mærke at min fotografi voksede. Jeg kunne hvertfald godt se, at jeg blev bedre. Jeg fik sommerferie og dagen skulle jeg på Roskilde festival. Jeg kan sige mange ting om Roskilde. Jeg havde jo en rigtig dårlig oplevelse, men der var også bare nogle gange, at det var rigtig fedt, så jeg er meget i tvivl om, om jeg skal med næste år. Da jeg kom hjem fra Roskilde skulle vi til Frankrig på ferie. Mig, mine forældre, min bror og hans kæreste. Det var en dejlig tur, men jeg var i så dårligt humør. Dog blev mit kamera luftet og jeg har fået så mange gode billeder dernede fra. Sol, bjerge og smukke byer. Da jeg kom hjem fra ferien, fik jeg min 4. tatovering. Den er så smuk.PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
I august kom året. 3.g. Det sidste år. Uh, det var en lykke at kunne råbe "Sidste år!" på skolen første gang. Nu kunne man endelig se lyset for enden og studentertiden nærmer sig med hastige skridt! Billederne her er fra min skoles idrætsdag og det er en så festlig og sjov dag. Dog var jeg syg, så det var ikke en så stor fest for mig, men det var ganske morsom at rende rundt i kaninkostume hele dagen!PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
September. Jeg begynder at vende tilbage til livet og jeg begynder at tage chancer. Jeg er et utroligt genert menneske, så det at tage billeder af andre er meget grænseoverskridende, men jeg gjorde det. Jeg begyndte at tage billeder lidt mere seriøs. De var ikke så kreative eller med noget tema, men de gjorde, at jeg lærte mig kamera lidt bedre at kende og det var jo fantastisk. Øvelse, øvelse, øvelse, øvelse og mere øvelse!PhotobucketPhotobucket
I oktober fik jeg pandehar. Kort pandehår. Jeg havde overvejet det i MANGE måneder og især efter, at jeg havde set lækre skater babes på Roskilde med det. Så en dag der gjorde jeg det. Jeg var meget nervøs. Jeg har aldrig bare haft langt hår, så jeg vidste, at hvis jeg gjorde det, så ville der være lang vej. Jeg har dog ikke fortrudt det. Jeg elsker det. Som efteråret kom kunne jeg også mærke, at jeg havde fået mere styr på mig selv. Fundet mig selv. Sårene var stadig i gang med at hele, men de havde lært mig ting. Bruddet havde gjort mig klogere, lidt ældre rent psykisk og måske gjort mig mindre naiv og mere skeptisk. Om det er en god ting, det må tiden vise, for jeg må indrømme, at jeg er bange for at blive såret igen.PhotobucketPhotobucketPhotobucket
November var en stressende måned og jeg ved simpelthen ikke, hvor den blev af. Jeg havde travlt med arbejde, skolearbejde og forberedelse til SRP. Jeg fik bare og glædede mig til min tatovering, som jeg skulle have den 16. Uh, hvor jeg dog elsker dem. Den er så smuk og fantastisk. Men i november fik jeg købt noget lækkert tøj og gik bare og glædede mig til det nye år, da jeg trænger til en ny begyndelse. At starte på en frisk.


Photobucket
December. Sne og SRP. Det har været min december. Men jeg kan mærke, at jeg begynder at vende tilbage til livet. I den seneste måned har jeg været i gang med at planlægge projekter. Projekter med en masse smukke mennesker, som jeg glæder mig så meget til at komme i gang med. Nu skal min SRP bare afleveres på onsdag og så kan jeg komme i gang med mine projekter. DJ'er, smukke bloggere, smukke mænd og meget mere. Det bliver godt. Efter nytår regner jeg også med at starte på 52 ugers fotografi udfordring(lyder meget bedre på engelsk!). 52 uger, 52 serier/billeder. Jeg glæder mig. 2013 bliver et godt år. Studenterhue, projekter, sabbatår, kærlighed(forhåbentlig) og København. Jeg kan også mærke, at jeg vender tilbage til livet. Jeg er gladere. Jeg kan faktisk glæde mig over andres kærlighed(ved godt det lyder fucked, men de sidste par måneder har kærlighed ikke været noget, som jeg har gidet at glo op), men nu kan jeg. Jeg kan mærke at jeg er klar. Til komme videre med mit liv og at komme ud og møde nye mennesker. Det er skønt.

2012 har været et hårdt år. En svært år med massere af prøvelser. Men det har også været et kreativt år, hvor jeg har fundet ud af, hvad jeg gerne vil. Min nedtrykte tilstand de sidste par måneder, har jeg gjort mere kreativ, mere opfindsom og jeg har det bedre med at være alene og single. Det er sundt at være alene og det er da også uhyggeligt, at man kan være så afhængig af et andet menneske, men det er nu også rart at være elsket. Jeg kan også se, bare på billederne her, at min fotografi er vokset og jeg er blevet bedre og det er skønt. Det gør mig endnu mere spændt på, hvad 2013 vil byde mig.

24 kommentarer :

 1. Du er smuk. Håber du en dag bliver den samme Amalie, som der i selskab med mig, hadede verdenen (sådan halvt om halvt) over en øl på Tyren

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Caroline.

   Tja, jeg hader skam verden, men bare på en anden måde. Jeg er blevet røvrendt af for mange mennesker i år og jeg ved bare, hvem jeg ikke gider at bruge mere tid på. Men ja, jeg er blevet mere indelukket, men min selvtillid fik også et knæk i år.

   Slet
  2. Jeg vil dig det bedste i hvert fald, om det så bliver på afstand eller ej, og håber du snart vil opleve en masse opture i det nye år! :-) Du er sej Amalie! <3

   Slet
  3. I lige måde Caroline! Men vi kan sgu sagtens snuppe en øl, det skal de ikke være det! ;-) Jeg ser måske bare lidt anderledes på det hele nu og jeg er blevet klogere. Men jeg håber virkelig også det bedste for dig, for du er sgu en sej og smuk kvinde, der har været ude for en masse modgang i år, men du klarer det godt.

   You go girl! <3

   Slet
 2. Dejligt indlæg. Det er lidt sjovt at se opsamlingen når man har fulgt med i det hele på bloggen. Håber 2013 bliver et bedre år for dig, uden så meget kamp med indre følelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre. Og ja, jeg synes faktisk at det var spændende at lave, og jeg kan slet ikke fatte, hvor meget der er sket på det her år.

   Og ja, jeg håber også på det bedste <3

   Slet
 3. Meget dejligt indlæg! Det er især rart at læse, fordi jeg kun har fulgt bloggen siden juni :-) Det er vildt, så meget den og du har udviklet jer. Og jeg synes faktisk, at den næsepiercing klæder dig bedre end septum (forestiller jeg mig..) Og dir pandehår klæder dig jo ekstremt meget! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for at høre, at du godt kan lide det Matilde! Men jeg er glad for, at jeg ikke er den eneste, som kan mærke udvikling. Tak tak og tak!

   Slet
  2. Jeg har forresten lige lånt et billede af dit lækre pandehår, som du kan se lige her: http://blank-maps.blogspot.dk/2012/12/hair.html
   :-bbbbbb

   Slet
 4. Jeg elsker de søde små strømper sammen med de mere markante sko. Det ser super godt ud ;) Jeg kender ham gutten ved siden af pink basstard. Og forresten klær' det dig virkelig med pandehåret. Jeg har ikke været læser så forfærdeligt længe, så du havde pandehår da jeg blev fast læser :)

  http://hipandfriends.blogspot.dk/2012/10/giveaway.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak! Og ja, det er Marius! Jeg har fransk med ham til dagligt og så lå jeg i hans camp på Roskilde :-D Og tak, jeg elsker virkelig også denne her frisure og jeg glæder mig bare til, at det bliver længere!

   Slet
  2. Jamen så har du mødt et par mennesker jeg kender, som også lå i den camp ;)
   Jeg har også pandehår, men mit er bare for langt nu, synes jeg. Med mindre jeg lige bukker det med et glattejern (som jeg ikke ejer).

   Slet
  3. Ej hvor sjovt!
   Jeg bukker selv mit pandehår. Det giver sådan en lidt sød og 60'er agtig effekt! Du skulle prøve det ;-)

   Slet
  4. Ja, nemlig jeg er helt tosset med det. Det ser nemlig super sødt ud synes jeg. Men så bliver jeg virkelig nødt til at anskaffe mig et glattejern ;)

   Slet
 5. Et dejligt tilbage blik. Hvor er det skønt at vi kan få lov til at følge dit liv igennem din blog. Jeg ønsker dig det bedste fremover og i det nye år! <3
  - Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak og i lige måde smukke Gunilla <3

   Slet
 6. Hvor er det bare hyggeligt at kigge tilbage! Tænk at jeg har fulgt dig i over et år, husker det som var det i går at jeg opdagede din blog, haha :) Men som sagt du har et kæmpe talent og elsker dine billeder! Tror min favorit er billedet af dig fra september hvor du smiler! Det er virkelig også bare fedt at se hvor meget du har udviklet dig mht billederne, og hvor meget bedre du egentlig er blevet, selvom dine billeder fra starten af året også var virkelig flotte!

  SvarSlet
 7. Super fedt indlæg!! Og skønne tatoveringer! Vil helt sikker blive ved med at vende tilbage til din skønne blog! :D

  /C

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak!
   Jeg er glad for, at du forsat følger med!

   Slet
 8. så fint Amalie. jeg beundrer dig virkelig. jeg håber det er okay at jeg har brugt dit smukke smile-billede i et indlæg. det er så smukt at du er noget helt for dig selv. beundringsværdig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Christina. Det betyder virkelig meget. Og ved du hvad, det er bare i orden. Tak søde <3

   Slet
 9. i love these photos!and your hair (the one with ombré) is so so pretty!

  SvarSlet