lørdag den 7. januar 2012

ER DU HIPSTER?

Jeg er tidligere været meget imod dette udtryk, da jeg ikke kan lide at blive kategoriseret. Jeg har tidligere heller ikke vidst, hvad det betød, og jeg ved stadig ikke, hvad jeg skal synes om det.

"Hipsters are a subculture of men and women typically in their 20's and 30's that value independent thinking, counter-culture, progressive politics, an appreciation of art and indie-rock, creativity, intelligence, and witty banter. The greatest concentrations of hipsters can be found living in the Williamsburg, Wicker Park, and Mission District neighborhoods of major cosmopolitan centers such as New York, Chicago, and San Francisco respectively. Although "hipsterism" is really a state of mind,it is also often intertwined with distinct fashion sensibilities. Hipsters reject the culturally-ignorant attitudes of mainstream consumers, and are often be seen wearing vintage and thrift store inspired fashions, tight-fitting jeans, old-school sneakers, and sometimes thick rimmed glasses. Both hipster men and women sport similar androgynous hair styles that include combinations of messy shag cuts and asymmetric side-swept bangs. Such styles are often associated with the work of creative stylists at urban salons, and are usually too "edgy" for the culturally-sheltered mainstream consumer. The "effortless cool" urban bohemian look of a hipster is exemplified in Urban Outfitters and American Apparel ads which cater towards the hipster demographic. Despite misconceptions based on their aesthetic tastes, hipsters tend to be well educated and often have liberal arts degrees, or degrees in maths and sciences, which also require certain creative analytical thinking abilities. Consequently many hipsters tend to have jobs in the music, art, and fashion industries. It is a myth that most hipsters are unemployed and live off of their parent's trust funds...... " (Hvis du vil læse mere, så tryk på linket nedenunder)

11 kommentarer :

 1. Jeg ved heller ikke rigtig hvad jeg skal tænke om det. Jeg nedgør faktisk tit selv hipsters, men det er nok mere efter det er blevet så mainstream. For egentlig passer jeg jo selv på beskrivelsen.
  Jeg tænker ofte at hipsters er sådan lidt overfladiske, fordi det hele handler om at se godt ud. Også deres holdninger osv. Det er ligsom om det hele tiden handler om hvad andre synes om dem, og om at gøre opmærksom på sig selv.
  På den ande side så er jeg jo også selv lidt sådan, men jeg synes selvfølgelig ikke jeg er overfladisk ;)

  SvarSlet
 2. Jeg føler mig lidt som en mini-hipster, for jeg kritisere altid det mainstreame, jeg går i genbrug og er venstreorienteret, og så passer jeg godt til beskrivelsen.
  Jeg er bare bange for at blive enkliché, fordi jeg er som jeg er. Men jeg gør det ikke for at være en del af noget, som mange er begyndt på, jeg er som jeg er, fordi jeg synes at det er den fedeste livstil, og fordi jeg er som jeg er. Og så er jeg egentligt træt af at hipstere skal hade hipstere, og at alle andre også hader dem... (:

  SvarSlet
 3. God pointe. Jeg tror også bare det handler om at hvile i sig selv og gøre det man har lyst til. Vigtigt, som du siger, at man ikke gør det for at være en del af noget, men gør det for sin egen skyld. Så tror jeg heller ikke man bliver en kliché

  SvarSlet
 4. jeg har været MEGET imod at blive kaldt det, og ER blevet kaldt det flere gange. Fordi at jeg ville havde tatoveret en uge, og gerne en trekant, og hvad fanden har en trekant med hipster at gøre? jeg vil gerne have en trekant pga. min tro? wtf.... Og også engang fordi at jeg havde ET bestemt ur. Men ja, nogle er goth og andre er punk.. Så er man vel hipster om man vil det eller ej.

  Jeg tror bare, at jeg vil droppe alt det med den "Label" og bare være mig selv og lade vær med at tænke på, hvad andre synes. Man er vel bare sig selv?

  SvarSlet
 5. Hipsterkulturen er jo den der evige undergrundskultur, som skubber det mainstreame fra sig - og jeg bryder mig ikke om det almene, kun fordi jeg inderst inde ikke bryder mig om den mainstreame kultur. Egentligt er det ærgeligt at vi skal have et stort og fedt stempel i panden, som gør at andre dømmer os. Jeg tror der går en evighed før vi nedbryder de forbandede mure mellem lejrene...

  SvarSlet
 6. Tror ikke man skal tænke for meget for meget over at blive stemplet. Man vil altid dømme folk på deres udseende, hvis man ser nogle tilfældige mennesker på gaden, ligegyldig om de er hipsters, punk, kedelige nørder, duller osv. Heldigvis er det næsten altid sådan, at når man møder disse personer og lærer dem at kende, så forsvinder fordommene og man finder ud af hvem de er som personer.
  Jeg tror også bare, som Amalie siger, at vi skal droppe det med at tænke i "Labels" og bare være os selv. Jeg tror også ens egen opfattelse af sig selv, påvirker andres opfattelse af en.

  SvarSlet
 7. Jeg tænker og bare at de folk der vil kalde os hipster, er nogle smålige mennesker. Misforstå mig ikke, men de har vel behov for at kategorisere folk, og ikke bare tage folk som de er..

  SvarSlet
 8. Enig :)
  Jeg spørger mig selv, hvorfor jeg selv gør det nogen gange, og det er vel nok for at føle mig bedre selv. Selvom det er dybt åndsvagt. Det skal stoppe nu.

  SvarSlet
 9. Blev nød til lige at dele den her med jer:
  http://heltnormalt.dk/truthfacts/2012/01/10

  SvarSlet